Присаждане на вежди

Какво представлява трансплантацията на веждите?

Веждите са важни части на лицето ни, но понякога и те могат да претърпят загуба на косми поради различни причини. Използвайки съвременни методи веждите ви могат да бъдат възстановени. Има временни решения като татуировки за вежди и моливи за вежди, но те са само временни и не дават желаното постоянно решение. В такива случаи трансплантацията на веждите е правилният избор за постигане на траен резултат. Обърнете внимание на хигиенното състояние на клиниката и се консултирайте със специалист.

Защо веждите губят космите си?

Най-често срещаните причини са: различни хормонални причини или нежелани заболявания. Също така, инцидентите и раните могат да бъдат друга причина за загуба на косми на веждите.

Методи за трансплантация на вежди

За да се поддържа естествен вид, най-подходящият метод за трансплантация на вежди е методът FUE. Използвайки FUE, желаният вид на веждите се изобразява с писалка, за да имитира външния вид. След определяне на областта на трансплантация и формата на веждите, фоликулите ще бъдат извлечени от задната част на шията. С помощта на игли 0.6 микрона процесът на трансплантация ще бъде завършен. Фоликулите ще бъдат извлечени един по един и трябва да бъдат имплантирани един по един.

Важни бележки по време на трансплантацията на веждите

За да се създаде естествен вид, космените фоликули трябва да бъдат имплантирани един по един. В допълнение към това, имплантирането им в правилната посока на косата е от съществено значение за постигане на естествена форма. Идеалният ъгъл за това е 25-30 градуса. Ако ъгълът е повече от 30 градуса, веждите ще бъдат вертикални. Също така, уверете се, че  трансплантацията се извършва от опитен специалист.

Кой може да си направи трансплантация на вежди?

Всеки, който е в добро здраве, може да получи трансплантация на вежди. Освен това, ако някой загуби веждите си поради химиотерапия, той трябва да изчака, докато приключи химиотерапията, преди да пристъпи към трансплантацията на вежди.

Трансплантацията на веждите постоянна ли е?

Да. Трансплантацията на вежди е постоянен и естествен метод.

Има ли болка?

Не. Няма да има рязане в процеса, така че болки не са очаквани дори след операцията.

След трансплантацията

Можете да се върнете в ежедневието си същия ден след трансплантацията. Трябва обаче да обърнете внимание, на това да избягвате външен контакт с веждите си. Докато миете лицето си, трябва да го правите бавно и внимателно.

Кога ще се получат резултатите?

В зависимост от лицето, целият процес отнема от 3 месеца до 1 година, за да бъде завършен. След трансплантацията, в рамките на 15 дни, може да има още една сесия за малки модификации. Освен това, фигурите на веждите ще бъдат напълно попълнени след около 1 година.

Трансплантацията на веждите е много по-предизвикателен процес от трансплантацията на коса. Това може да доведе до неприятни ситуации, ако лекарят няма опит в тази област. Също така, уверете се, че цялата операция се извършва в болница, преди да се подложите на процедурата.

Facebook
Instagram