Безиглена мезотерапия на коса

Безиглена мезотерапия: безопасно и лесно средство за подмладяване

Със сигурност всяка жена би искала да запази своята природна красота възможно най-дълго. И въпреки че няма козметика, която да може да съхрани младостта завинаги, днес съществуват много козметични процедури, които биха ви помогнали сериозно в стремежа да поддържате кожата си здрава, свежа и с младежки вид. Специалистите обаче определят като един от най-безболезнените и в същото време ефективни методи в тази насока – безиглена мезотерапия.

Какво представлява безиглената мезотерапия

В съвременната козметична практика съществуват два вида мезотерапия – традиционна (инжекционна) и безиглена (без използване на инжекции). При традиционния метод коктейл полезни вещества с лечебни свойства се вкарва с помощта на инжекции дълбоко в подкожната тъкан, докато при безигления вариант се използват електрически импулси, кислород под налягане, лазерни лъчи или малки игли, чрез които полезните вещества се вкарват в повърхностния слой на кожата.

Безиглена мезотерапия помага за постигането на младежки вид на кожата, като прави контура на лицето по-стегнат, повдигнат и видимо по-младежки. Тялото пък под действието на мезотерапията се освобождава от целулита и натрупаните мазнини. Днес този вид терапия е сред популярните козметични процедури с доказано действие и висока ефективност. Въвежданият в кожата специален лечебен коктейл се подбира индивидуално в зависимост от това към решаването на какъв проблем е насочена терапията.

На практика чрез подлагане на безиглена мезотерапия кожата не се травмира и възможните болезнени ефекти се свеждат практически до нула. Този вид терапия се прилага за решаване на козметични проблеми като бръчки, акне, стареене на кожата, хиперпигментация, хронична дерматоза, розацея, белези, стрии, целулит, както и загуба на контура на лицето.

Видове безиглена мезотерапия

Един от доста популярните методи на безиглена мезотерапия е въвеждане на полезните вещества в кожата с помощта на електромагнитни импулси. При тази процедура медикаментът се нанася непосредствено върху кожата, след което с помощта на електромагнитни вълни от специален апарат полезните вещества се вкарват в кожата. Тази обработка усилва проницаемостта на клетките на кожата стотици пъти, благодарение на което лечебният коктейл прониква във вътрешния слой на кожата и образува там запаси, които се разпределят във времето в другите слоеве.

Освен използването на електромагнитни вълни, мезотерапията може да се провежда и чрез използване на кислород, или т.нар. кислородна мезотерапия. При нея въвеждането на активните вещества се извършва през порите на кожата под въздействието на въздух и кислород под налягане. В случая обаче дълбочината на проникване на лекарствата не е голяма, което води до по-малка ефективност на метода в сравнение с електромагнитния.

Лазерната безиглена мезотерапия от своя страна представлява въвеждане на активните вещества чрез лазерни лъчи. Електромагнитните импулси и лазерните лъчи на практика отварят каналите на епидермиса и чрез тях активните вещества достигат до по-дълбоките слоеве на кожата и я хранят отвътре.

Като цяло, за целите на безиглената мезотерапия за лице съществуват различни типове коктейли. Например при отстраняване на бръчки, пигментни петна или за подобряване цвета на лицето и др. могат да се използват коктейли от витамини, антиоксиданти и др. Терапиите срещу акне включват коктейли от витамини, антибиотици и антиоксиданти, а за оформяне на лицевия контур се ползват коктейли от еластин, аминокиселини, липолитици и колаген.

Масово използван компонент на коктейлите за лицеви процедури е хиалуроновата киселина. Често в техния състав влизат също витамини – преди всичко A, B, E и  C. Те подпомагат синтеза на колаген и активират обменните процеси в кожата, благодарение на което се забавят процесите на стареене и се подобрява цветът на лицето.

Много често при тези процедури се ползват активни аминокиселини, които насърчават синтеза на протеини, необходими за младежкия и здравословен вид, както и антиоксиданти, които помагат да се блокират окислителните процеси в кожата и да се върне нейният младежки вид.

Плюсовете на безиглената мезотерапия

Процедурата е призната за един от най-комфортните, ефективни и безопасни методи за подмладяване. Освен че тя ще ви помогне да се преборите с пигментните петна и бръчките и да върнете здравословния вид на кожата си, в допълнение ще можете да го направите напълно безболезнено. За разлика от инжекционната мезотерапия и хирургическите техники за подмладяване, при безиглената мезотерапия кожата на лицето не получава никакви механични увреждания. В същото време лечебните вещества при безиглена мезотерапия проникват сравнително дълбоко в кожата, благодарение на което се постига мощен подмладяващ ефект, сравним само с хирургическа намеса или сравнително болезнената инжекционна мезотерапия.

Имайте предвид обаче, че някои дефекти биха могли да бъдат отстранени само чрез хирургическа намеса.

И накрая, ще ви представим още един неоспорим плюс на процедурата – липсата на възстановителен период. Обикновено след курс по безиглена мезотерапия можете веднага да се върнете към обичайните си всекидневни ангажименти.

Facebook
Instagram