Какво е корекция на клепнали уши?

Пластиката на ушите е хирургическа интервенция, при която се постига по-хармонична форма на ушните миди, нормализира се големината и формата им и в повечето случаи те се прибират към черепа. Това се постига чрез изрязване на кожа в областите зад ушите, премахване на нефункционалните при човека ушни мускули и моделиране на хрущялите. В оперативната интервенция може да се включи и пластика на меките висулки (лобусите) на ушите – намаляване, увеличаване или възстановяване. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Какво аурикулопластиката няма да направи за вас?

Аурикулопластиката в повечето случай променя Вашия външен вид в известна степен, но ако е изолирана процедура няма да промени съществено пропорциите на лицето ви.

Подходяща ли е аурикулопластиката за вас?

Аурикулопластиката може да се извършва само по хирургичен път. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава и имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за аурикулопластика

Аурикулопластиката може да се извърши по всяко време след пълното анатомично формиране на хрущялите на ушните миди, което е към 7-8 годишна възраст

Facebook
Instagram