Какво представлява процедурата?

Липофилингът е процедура, при която се използва собствена мастна тъкан, за да се придаде обем и да се скулптурират различни части на човешкото тяло. Най-често се прилага за подмладяване на лицето – запълват се и се изглаждат назолабиалните гънки, придава се обем на скулите и бузите. Липофилингът е най-безопасният метод за попълване на хлътнатините под очите. Също така е чудесен метод за увеличаване на устните. Използва се още за коригиране на неравностите в следствие на липосукция, при реконструкция на гърди, за подмладяване дланите на ръцете и др.

За кого е подходяща процедурата?

За всички мъже и жени, които искат да подобрят външния си вид. Чрез придаване на обем, там където е необходимо се постига един естествен и отличен резултат.

Процедурата има широко приложение и на практика няма горна възрастова граница. Важно условие е пациентът да не е прекалено слаб, т.е. да има достатъчно мастна тъкан, която да се трансферира в желаната област.

Резултати и предимства

Липофилингът е много щадяща процедура с отличен резултат. Голямо предимство на прецедурата е че се използва собствената мастна тъкан на пациента – така подмладяването става по абсолютно естествен начин и се избягвя напълно риска от алергична реакция.

От инжектираната мастна тъкан, след 1.5-2 месеца, трайно остават до 30%-50%. Процедурата може да бъде прилагана многократно, докато се постигне търсения ефект.

Остават ли белези?

За щастие мастната тъкан се извлича през съвсем малък разрез, разположен обикновено в кожните гънки. Остава съвсем малка точица, която обикновено с времето напълно избледнява.

А относно мястото на инжектиране на мастната тъкан – там практически не остава следа, тъй като се използват изключително фини канюли с много малък диаметър.

Възстановителен период

Възстановителният период зависи главно от възрастта и здравославното състояние на пациента. Повечето хора се връщат на работа още на втория ден, когато първоначалните отоци и възможни зачервявания са преминали.

Рискове

Като всяка процедура и липофилингът крие някои рискове, коите макар и изключително редки са възможни. Такива са например: кървене, силен оток, инфекция и временна загуба на чувствителността в третираните области.

Може ли липофилингът да бъде комбиниран с други процедури?

Да, липофилингът може да бъде успешно комбиниран с други процедури като липосукция, корекция на бюст, фейслифт и др. Седмица след липофилинг на лице или длани на ръце, може да се направи и лазерен рисърфасинг, за още по-добър подмладяващ ефект.

Facebook
Instagram