Какво представлява лифтингът на вежди – браулифт?

Това е хирургична процедура за подобряване и симетризиране позицията на веждите при спадането им. При лифтинга на веждите се повдигат последните, като се възстановява динамичното равновесие между мускулите, които повдигат веждите и тези , които ги свалят и се заличава в известна степен кожния излишък по горните клепачи. Разрезите обикновено са скрити в окосмената част на главата. Фиксирането на повдигнатите тъкани се осъществява чрез конци, лепила, титаниеви винтове в подлежащата кост или биосъвместими резурбируеми системи за фиксация. Може да се извърши по класически или ендоскопски начин. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Какво браулифтът няма да направи за Вас?

Браулифтът не може да промени основно Вашия външен вид и не може да спре завинаги процеса на спадане на меките тъкани на лицето и тези в областта на веждите, но може със сигурност да го забави значително и да балансира и симетризира анатомичните елементи в горната трета на лицето за дълъг период от време.

Подходящ ли е браулифтът за мен?

Браулифтът може да се извършва само по хирургичен път (класически и ендоскопски) и нехирургичните методи на подмладяване не водят до същия резултат, а могат само да забавят времето извършването й. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава и имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за извършване на браулифт?

Няма „правилна“ възраст за браулифт. Когато се извършва в млада възраст резултатите са по-дълготрайни, защото тогава еластичността на тъканите е по-голяма. Времето за браулифт в крайна сметка зависи от това, кога пациентът е психически и естетически готов за тази процедура. Моментът на тази намеса е строго индивидуален и се определя от спадане на веждите до степен, която не би могла да се третира успешно с неинвазивните процедури (изглаждане на бръчки, филъри, мезотерапия и др.). Най-често браулифтът се извършва при пациенти между 40 и 65 години, но в определени случаи долната граница може да е около 25-30 години, а горната около70-75 години.

Facebook
Instagram