Какво представлява лифтингът на лицето – фейслифт?

Това е хирургична процедура за подобряване на видимите признаци на остаряването на лицето като хлътване на средната част на лицето, бръчки по долните клепачи, в областта пред ушите, по протежението на носа до ъгъла на устата, загуба на тонус в долната част на лицето, увисване на кожата под брадичката и челюстта. При лифтинг на средната и долната трета на лицето се повдигат и репозиционират дълбоките меки тъкани в областта на слепоочията, скулите, бузите, устата, челюстния контур и горната част на шията, резецират се определени мускули, коригират се подлежащите кости, отстраняват се определени мастни натрупвания и се премахва кожен излишък. По този начин се заличават увисвания, бръчки и гънки в изброените области и се хармонизира, скулптира и подмладява лицето. Белезите са скрити в окосмената част на главата и в гънки пред и зад ушните миди. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Какво фейслифтът няма да направи за Вас?

Фейслифтът не може да промени основно Вашия външен вид и не може да спре процеса на стареенето, но може със сигурност да го забави значително.

Фейслифтът подходящ ли е за Вас?

Фейслифтът може да се извършва само по хирургичен път и нехирургичните методи на подмладяване не водят до същия резултат, а могат само да забавят времето за тази оперция. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава, имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за извършване на фейслифт?

Няма “правилна” възраст за лифтинг на лицето. Когато се извършва в млада възраст резултатите са по-дълготрайни, защото тогава еластичността на тъканите е по-голяма. По-младите пациенти може също да се ползват от по-щадяща процедура като мини-лифтинг на лицето, който е с по-малки разрези и при, който възстановителния период е по-кратък. Времето за лифтинг на лицето в крайна сметка зависи от това, кога пациентът е психически и естетически готов за тази процедура. Моментът е строго индивидуален и се определя от първите белези на остаряване, които не биха могли да се третират успешно с малкоинвазивните процедури (изглаждане на бръчки, филъри, мезотерапия и др.). Операцията е с по-дълготрайни резултати при пациенти в началото на 40-те години, но може да се извърши както около 70-те години или дори 80-те години. Въпреки това, никой не трябва да чака твърде дълго, за да се подложи на лифтинг на лицето, тъй като кожата става по-малко еластична, бръчките по-дълбоки и е по-трудно да се постигне наистина естествено изглеждащ резултат.

Facebook
Instagram