Какво представлява лифтингът на шията – неклифт?

Това е хирургична процедура за подобряване на видимите признаци на остаряването на шията като загуба на тонус в долната част на лицето, увисване на кожата под брадичката и челюстта, хоризонтални бръчки и вертикални кожни гънки в областта на шията. При лифтинг на шията се повдига увисналата кожа, излишъкът се отстранява и се заличават в голяма степен бръчките. Скулптирането на шията понякога налага едноетапни процедури в съчетание с лифтинга – липосукция, изрязване на мастни натрупвания, пликация и/или резекция на подлежащи мускулни структури (платизма, дигастрикуси), резекция на част от птозиралите подчелюстни слюнчени жлези. Белезите са скрити в кожни гънки зад ушите и окосмената част на тила. Понякога се налага да се направи разрез в гънка под брадичкта. Тази операция може да бъде съчетана и с друг тип естетична хирургия.

Какво неклифтът няма да направи за Вас?

Неклифтът не може да промени основно Вашия външен вид и не може да спре процеса на отпускането в областта на шията, но може със сигурност да го забави значително.

Подходящ ли е неклифтът за Вас?

Неклифтът може да се извършва само по хирургичен път и нехирургичните методи на подмладяване не водят до същия резултат, а могат само да забавят времето за извършването й. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава и имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за извършване на неклифт?

Няма “правилна” възраст за лифтинг на шията. Когато се извършва в млада възраст резултатите са по-дълготрайни, защото тогава еластичността на тъканите е по-голяма. Времето за лифтинг на шията в крайна сметка зависи от това, кога пациентът е психически и естетически готов за тази процедура. Моментът е строго индивидуален и се определя от първите белези на остаряване, които не биха могли да се третират успешно с малкоинвазивните процедури (изглаждане на бръчки, филъри, мезотерапия и др.). Операцията е с по-дълготрайни резултати при пациенти в началото на 40-те години, но може да се извърши както около 60-те години или дори 70-те години.

Facebook
Instagram