Метод DHI за трансплантация на коса

Какво е методът DHI за трансплантация на коса?

DHI е абревиатура от Директно Имплантиране на Коса. Този метод не се различава от метода FUЕ. Това е напреднал метод, който се осъществява чрез устройства, наречени имплантатори (Choi pens).

По време на DHI процедурата космените фоликули се събират по специален начин. Той не изисква разрези или шиене. По този начин се предотвратява отварянето на рани в зоната за извличане на присадки.

DHI методът се осъществява задължително с помощта на специална имплантираща писалка, наричана още „имплантатор“. Така се осигурява най-доброто решение, без да се използва скалпел.

Как се извършва процедурата?

При DHI методът обикновено присадките се извличат една по една. Поради тази причина процесът е малко по-дълъг в сравнение с метода FUE. В резултат на процеса по извличане на присадки, наличните фоликули не се увреждат и така се осигурява естествен вид на присадената коса. DHI е световноизвестен метод за трансплантация на коса.

Ако има твърде много лющене на кожата в планираната зона за извличане, то космените фоликули могат да бъдат извлечени от други части на тялото.

Процес на прилагане

По време на операцията хирурзите използват имплантатори за еднократна употреба. Това е хигиеничен метод за трансплантация на коса.

В Турция методът DHI за присаждане на коса се прилага под локална анестезия; извлечените фоликули се имплантират един по един. Благодарение на имплантиращата писалка, всеки фоликул може да бъде поставен в точно определена посока в областта на линията на косата. Преди операцията не е необходимо да се правят прорези или да се оставят празни полета. Единственият инструмент, използван в операцията, е имплантиращата писалка.

DHI е много бавен и продължителен процес спрямо метода FUE. Лекарите трябва да бъдат много внимателни и прецизни по време на операцията.

Процес на възстановяване

Периодът за заздравяване на кожата с образуването на корички продължава 5 или 6 дни след операцията за присаждане на коса по метода DHI. Тъй като по време на операцията не се отварят канали, този процес е много по-кратък в сравнение с други методи за присаждане на коса.

След 2 седмици коричките започват да падат, след 3 месеца новата коса започва да расте.

Предимства
  • Няма нужда от обръсване на главата.
  • Корените на косата се имплантират за 1 – 2 минути. Няма нужда от чакане.
  • Вероятността от увреждане на космените фоликули е много ниска.
  • Рискът от кървене е сведен до минимум.
  • Благодарение на имплантатора, космените фоликули се присаждат по-лесно и по-интензивно.
  • Тъй като пациентът е под локална анестезия, той / тя ще бъде в съзнание по време на операцията.
  • Този метод е подходящ и за мъже, и за жени.
Недостатъци
  • Този метод отнема повече време от останалите методи.
  • Този метод е по-скъп, тъй като се използват специални инструменти.
  • DHI процедурата за трансплантация на коса може да отнеме до 2 дни.

Благодарение на иновативния метод DHI за присаждане на коса, операционната процедура е безболезнена и лека за пациента. Краткият възстановителен процес обяснява защо методът DHI е най-предпочитан за присаждането на коса.

Иновативните имплантиращи писалки (Choi pens) предоставят комфорт и приятно усещане за пациентите.

Facebook
Instagram