Какво представлява оформяне овала на лицето?

Това е хирургическа интервенция, при която се хармонизира долната част на лицето в областта на долната челюст. Това се постига чрез моделиране на свободния ръб на долната челюст (мандибулата). Увеличаването на определени зони става като се използва биосъвместим имплант от инертен материал (силикон, медпор, мерсилен) и/или собствена тъкан (хрущял или кост) взета от самата зона или от друга област. Моделирането на мандибулата може да се извърши и чрез разместване на предварително мобилизирани костни фрагменти и последващото им фиксиране с титаниеви винтове. Разрезите са в устната кухина или в гънка под челюстта.

Какво моделирането овала на лицето няма да направи за Вас?

Тази операция може да промени в известна степен Вашия външен вид, но извършена самостоятелно няма да измени драстично пропорциите на лицето ви.

Подходящо ли е моделирането овала на лицето за Вас?

То може да се извършва само по хирургичен път в случаите, когато нехирургичните методи за моделиране на мандибуларния контур не могат да доведат до желания резултат. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава и имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за моделиране овала на лицето?

Тази интервенция може да се извърши по всяко време след пълното анатомично формиране на долната челюст, което става към 18-20 годишна възраст.

Facebook
Instagram