Какво представлява намаляването на гърдите?

Намаляването на бюста е хирургическа интервенция, при която посредством изрязване на излишък от кожа, подкожие и жлезна тъкан от млечните жлези се постига по-хармонична форма на последните и се намалява обемът им. В повечето случаи се намалява диаметърът на ареолите и те се позиционират по-високо. Разрезите се разполагат кръгообразно около ареолите, вертикално през долната половина на гърдите и/или в гънките под млечните жлези.
Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Какво представлява повдигането на гърдите?

Повдигането на бюста е хирургическа интервенция, при която посредством изрязване на излишък от кожа и подкожие от млечните жлези се постига по-хармонична форма на последните и те се позиционират по-високо. В повечето случаи се намалява диаметърът на ареолите и те се позиционират по-високо. Разрезите се разполагат кръгообразно около ареолите, вертикално през долната половина на гърдите и/или в гънките под млечните жлези. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Какво намаляването на гърдите няма да направи за Вас?

Намаляването на гърдите като самостоятелна процедура премахва излишния обем на жлезите и ги хармонизира визуално, но не може да спре процеса на увисване в течение на годините и разрастването на паренхима при хормонално влияние (прием на медикаменти, бременност, кърмене).

Подходящо ли е намаляването на гърдите за Вас?

Намаляването на гърдите може да се извършва само по хирургичен път. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрава и имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за намаляване на гърдите?

Няма “правилна” възраст за намаляване на бюста. Времето за извършването й в крайна сметка зависи от това, кога пациентката е психически и естетически готова за тази процедура и е навършила 21 години.

Facebook
Instagram