Какво представлява оперативното лечение на гинекомастия?

Това е хирургическа интервенция, при която се отстранява паренхима на млечните жлези при мъже, поради анормалното им разрастване. Възможно е едновременно с това да се премахне и излишък от кожа и да се намали диаметърът на ареолите. Най-често белезите се разполагат кръгообразно около ареолите и по-рядко вертикално през долната половина на гърдите и/или в гънки под тях.

Какво оперативното лечение на гинекомастята няма да направи за Вас?

Оперативното лечение на гинекомастята компенсира неестественото разрастване на млечните жлези при мъжете, но не може да повлияе евентуални хормонални нарушение, водеши до това заболяване.

Подходящо ли е оперативното лечение на гинекомастята за мен?

Тази интервенция може да се извършва само по хирургичен път. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрава и имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за оперативното лечение на гинекомастята?

Няма “правилна” възраст за Тази процедура. Времето за извършването й в крайна сметка зависи от това, кога пациентъте психически и естетически готов за тази процедура и е навършила 18 години.

Facebook
Instagram