Какво представлява премахването на двойна брадичка?

Премахването на двойната брадичка представлява скулптиране на шията в областта й под челюстта, което може да се осъществи чрез липосукция, изрязване на мастни натрупвания, пликация и/или резекция на подлежащи мускулни структури (платизма, дигастрикуси), резекция на част от птозиралите подчелюстни слюнчени жлези. Обикновено белегът е скрит в гънка под брадичкта. Тази операция може да бъде съчетана и с друг тип естетична процедура, най-често лифтинг на шията (неклифт) или офоемяне на коста с имплант.

Какво премахването на двойната брадичка няма да направи за Вас?

Тази операция може да промени в известна степен Вашия външен вид, но извършена самостоятелно няма да измени драстично пропорциите на лицето ви.

Подходящо ли е премахването на двойна брадичка за Вас?

Тази интервенция може да се извършва само по хирургичен път в случаите, когато нехирургичните методи за моделиране на брадичката не могат да доведат до желания резултат. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава и имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за отстраняване на двойна?

Тази процедура може да се извърши по всяко време след пълното анатомично формиране на долната челюст и околните тъкани, което става към 18-20 годишна възраст.

Facebook
Instagram