Присаждане на брада

Какво е трансплантация на брада?

Трансплантацията на брада е процес за постоянно възстановяване на брадата, която е изгубена.

Защо брадите губят космите си?

В повечето случаи, хормоналните причини са на първо място,последвани от разни инфекции,гъбички, стресови състояния и злополуки.

Методи за трансплантация на брада

Като метод за трансплантация на брада е широко използван FUE. Използвайки тази техника, областта за трансплантация се канализира предварително за имплантиране на космените фоликули.

Какъв е процесът на FUE?

Първо, областта на трансплантация се определя, за да се извършат предварителни оценки. В тази стъпка компютърни програми могат да бъдат използвани за симулиране на резултатите. След тази фаза на оценка, космените фоликули ще бъдат извлечени от задната част на врата и ще бъдат трансплантирани в оценяваната област. След трансплантацията, ротацията на брадата трябва да бъде 30 градуса. Фоликулите трябва да се прехвърлят един по един.

Колко време ще отнеме за трансплантация?

Това зависи от размера на зоната на трансплантация. Целият процес, включително процесът на подготовка и минимална почивка за нужди, ще отнеме около от 5 до 7 часа.

Кой може да има трансплантации на брада?

Всеки над 21 години може да претърпи трансплантация на брада. Няма значение дали губите брадата си по естествени причини или при злополука.

Има ли някаква болка или дискомфорт?

Тъй като процесът включва локална анестезия, няма да има никаква болка.

Това рисковано ли е?

Никакъв риск. Целият процес ще се извърши с локална анестезия. Тъй като в процеса няма рязане или шиене, няма риск от инфекция или кървене.

Ще има ли белег след операцията?

След трансплантацията, областта ще бъде червеникава.  В рамките на една седмица кожата ще се излекува и те ще изчезнат.

Няма да има белези след операцията.

Кога ще се получат резултатите?

Космите на брадата ще започнат да растат след 2 или 3 месеца. След третия месец брадата ще започне да се оформя окончателно и ще израсне напълно в рамките на 12 месеца.

Дали трансплантираната брада е постоянна?

Подобно на другите трансплантационни операции, да.

Важни бележки след трансплантация на брада

Много е важно да се грижите за лицето си след операцията. Човек не трябва да докосва зоната на трансплантация или да има удари в лицето. Също така не се препоръчва спане с лице надолу. Вашият лекар ще ви даде допълнителна информация след операцията.

Трансплантацията на брада е доста предизвикателен процес, свързан с основната трансплантация на коса. Трябва да внимавате да изберете правилния лекар и болница. В противен случай може да получите неприятни резултати. Поискайте регистър на предишни подробности за операцията, ако има такива. Не забравяйте, че можете да маскирате косата си, но не и лицето си.

Facebook
Instagram