Ръчен перфоратор за трансплантация на коса

Какво е ръчен перфоратор?

Ръчният перфоратор е оригиналният инструмент на метода FUE: кух скалпел с кръгла форма и диаметър на работния връх от 0.7 до 1.0 милиметра. Този инструмент, наричан перфоратор, се използва за извличане на присадки от донорската зона.

Това е най-ефективната и усъвършенствана техника за извличане на присадки в метода FUE.

Как FUE операцията се извършва с ръчния перфоратор?

Лекарят завърта инструмента напред-назад между палеца и показалеца, като същевременно прилага натиск върху донорската зона. След като желаната дълбочина бъде достигната, присадката се извлича внимателно с помощта на форцепс.

Защо ръчният перфоратор е най-добрата техника за извличане на присадки?

По-добър контрол и високи нива на запазване на присадките

Лекарят, посредством своята ръка, може да усети съпротивата на тъканите и ъгъла на присадката по време на процедурата, тъй като ръчният инструмент осигурява на специалиста по-добро осезание и „връзка“ с тъканите.

Извлечените присадки са по-здрави, по-запазени и с по-висока жизненост.

Намалява увреждането и разрязването на фоликулите

Ръчното извличане на донорски материали намалява увреждането на фоликулите, свързано с произтичащите от моторизираните инструменти загряване, усукване и триене.

Ръчното извличане също така предотвратява напречните разрези по фоликулите, които механизираните инструменти причиняват, заради фиксираната ос на въртене на перфориращата им глава.

Осигурява по-бързо възстановяване и предотвратява изтъняване на донорските тъкани

С ръчния перфоратор лекарят може да работи върху донорската зона много по-внимателно, така че да се намали дразненето у донора.

Една присадка може да има два, три или четири косъма. Посредством ръчното извличане лекарят може да вземе само един фоликул в присадката и да остави останалите на донора. Тази гъвкавост предотвратява проблема с изтъняването на тъкани у донора, който е свързан с моторизираното извличане.

Facebook
Instagram