Какво представлява средният лифтинг на лицето – мидфейслифтът?

Това е хирургична процедура за подобряване на видимите признаци на остаряването като хлътване на средната част на лицето, бръчки по долните клепачи, торбички под очите, гънки по протежението на носа до ъгъла на устата. При този лифтинг се репозиционира, повдига и скулптира средната трета на лицето, оформят се скулите, изглаждат се назолабиалните гънки, заличават се в голяма степен сенките и торбичките по долните клепачи. Интервенция често се съчетава с пластика на долните клепачи. Тази операция може да бъде съчетана с тип естетична хирургия.

Какво мидфейслифтът няма да направи за Вас?

Мидфейслифтът не може да промени основно Вашия външен вид и не може да спре процеса на спадане на меките тъкани в областта на средния лицев етаж, но може със сигурност да го забави значително, като скулптира, симетризира и хармонизира областта на скулите и долните клепачи.

Подходящ ли е мидфейслифтът за Вас?

Мидфейслифтът може да се извършва само по хирургичен път и нехирургичните методи на подмладяване не водят до същия резултат, а могат само да забавят времето за извършването й. Това е изключително индивидуална процедура и трябва да я направите за себе си, а не да изпълнявате желанията на някой друг. Това е добра процедура за Вас, ако сте физически здрав/здрава и имате положителна нагласа и реалистични цели за подобряване на външния си вид.

Коя е най-подходящата възраст за извършване на мидфейслифт?

Няма “правилна” възраст за мидфейслифтинг. Когато се извършва в млада възраст резултатите са по-дълготрайни, защото тогава еластичността на тъканите е по-голяма. Времето за този лифтинг в крайна сметка зависи от това, кога пациентът е психически и естетически готов за тази процедура. Моментът е строго индивидуален и се определя от първите белези на остаряване, които не биха могли да се третират успешно с малкоинвазивните процедури (изглаждане на бръчки, филъри, мезотерапия и др.). Операцията е с по-дълготрайни резултати при пациенти около 35-40 години, но може да се извърши и около 65-те години или дори 70-те години.

Facebook
Instagram