Трансплантация на коса по метода FUE

Методи за трансплантация на коса

Има два основни метода за трансплантация на коса: FUT и FUE. При трансплантация на фоликуларен блок (FUT) група от косми се изважда от задната част на шията и се прехвърля в областта за трансплантация. Въпреки това, с този метод, може да има оставен белег и някой може да не се задоволи с външния вид. В резултат на това методът FUT вече не се използва, а вместо това FUE се приема широко като основен метод за трансплантация на коса.

Метод FUE

FUE (екстракция на фоликулните единици) е най-модерният метод за трансплантация на коса. Той не оставя белези и е безболезнен.

При този метод първо се определя площта за трансплантация. При процеса на трансплантация се извличат косми от задната част на шията и гърба на ушите, тъй като космите в тези области са много по-устойчиви на разнасянето.

В процеса на екстракция, космените фоликули, наречени присадки, се екстрахират с помощта на двигатели с размери 0,7-0,9 микрона. Тези присадки се категоризират и номерират след екстракция. Те ще се съхраняват в специален съд, докато не настъпи процесът на трансплантация.

След това районът за трансплантация ще бъде канализиран. Най-важното в този процес е да се проследи ротацията на каналите за трансплантация, които са много важни за осигуряването на естествен вид на косата. След това започва процесът на трансплантация.

Как се извършва анестезията?

При метода FUE се използва локална анестезия. Пациентът е в будно състояние и свободно може да обсъди с лекаря всички притеснения, които има по отношение на процеса.

Има ли някаква болка или дискомфорт?

По време на операцията няма. Пациентът усеща единствено кратка болка от инжектирането на анестезията.

След трансплантацията на коса

Превръзката, която се поставя след процеса, може да бъде премахната след 24 часа. Косата не може да се измие в продължение на три дни. След трансплантацията, в областта  ще се появят червени маркери и струпеи, но това е напълно нормално процесът на появата ще продължи една седмица,след което ще изчезнат.

Ще има ли белег след трансплантацията на коса?

Не. Тъй като каналите са незначителни, поради което няма да има белези след трансплантацията на коса. Също така, няма да има белези или слабост в зоните на извличане, които са от задната част на врата и ушите.

На какво трябва да обърна внимание след трансплантацията на коса?

След процедурата, чувствителната коса и кожа трябва да бъдат внимателно защитени. Пациентът е необхоодимо да избягва директен контант със слънчевите лъчи и при необходимост да използва шапка или шал за предпазване.

Също така е необходимо отбягването  на контакт с водата- морето и басейните. Човек може да се върне на работа след 1 или 2 дни. В зависимост от индивидуалния случай, ще получите резултати за около 3 месеца и процесът ще бъде завършен в рамките на 6 до 12 месеца. След трансплантацията на коса, пациентът вече отново ще си има постоянна и подвижна естествена коса.

Facebook
Instagram