Трансплантация на коса със сапфир

Какво е трансплантация на коса със сапфир?

В последните години технологичният напредък обхвана и областта на трансплантацията на коса и направи възможни много нови методи за лечение на косопад.

Процедурите за присаждане на коса, отбелязващи драматичен напредък през годините, вече се изпълняват с минимално инвазивни и безболезнени методи.

Един от най-важните от методи днес е техниката на Трансплантация на Коса със Сапфир. Тази техника се нарича Сапфирена FUE Технология, тъй като екстракцията на фоликуларни единици (Follicular Unit Extraction или FUE) се извършва чрез специални остриета, произведени изцяло от сапфир. Благодарение на уникалните свойства на сапфира, използван във върха на това острие, то не се изхабява по време на процеса и осигурява отлични резултати.

Какво се извършва при Сапфирена Трансплантация на Коса?

В процеса на трансплантация на коса със сапфирена техника първо се използват микро-моторни устройства за извличане на присадки от определената донорска зона.

След това, в областта, определена за трансплантацията, микро каналите се отварят, за да се поставят космените фоликули от зоната на извличане на присадки, като това става с помощта на специални производствени остриета, чийто връх е направен от сапфир.

Най-важната разлика, която отличава метода FUE за трансплантация на коса с остриета със сапфирени върхове от останалите методи, е следната: възможно е да бъдат постигнати по-добри резултати именно чрез сапфирените остриета, които не губят своята острота, независимо от броя на отворените канали по време на трансплантацията.

С използването на специалните остриета със сапфирени върхове, размерът на каналите, които се отварят за присаждането на коса се намалява до минимум, а по този начин се образуват по-малко корички при заздравяване и възстановяването на трансплантираните зони на пациента се ускорява след лечението.

Предимствата на метода FUE (екстракция на фоликули) със сапфирени остриета

При операциите за присаждане на коса остриетата с върхове от традиционен метал се изхабяват, докато биват използвани от лекарите, а това може да доведе до по-ниско качество на операцията. Техниките за трансплантация на коса със сапфирени остриета изпъкват като решение на проблема. С издръжлива и гладка кристална повърхност, сапфирът има по-ниски нива на износване и загуба на острота в сравнение с конвенционалните материали. Ето защо качеството на процедурата се увеличава.

Стадият на екстракция на фоликуларни единици има огромно значение в присаждането на коса, тъй като каналите, които се отварят, са изключително важни за гъстотата, ъгъла и посоката на растежа на косата. Повечето напреднали инструменти, които се прилагат в днешно време за отваряне на така важните микро канали, са именно остриетата със сапфирени върхове.

Същевременно, отварянето със сапфирени остриета на тези микро канали, които са по-специални, позволява по-добри резултати за хора, страдащи от прекомерен косопад, като свеждат до минимум възможността за промяна в ъгъла на растеж и подравняване на присадената коса или разнопосочен растеж на косата след операцията.

Едно от предимствата на метода FUE със сапфирени остриета е, че позволява да се правят малки разрези от 1.0 – 1.3 – 1.5 милиметра, които са със същия размер като космените фоликули, а по този начин могат както да бъдат отворени повече микро канали, така и космените фоликули да бъдат присадени по-близо едни до други.

Поради тяхната гладка повърхност, твърдост, острота, издръжливост и антибактериални характеристики, използването на сапфирени остриета свежда до минимум вибрациите по време на операцията и значително намалява рисковете от усложнения, например травми, увреждане на тъканта на скалпа или инфекции.

Сапфирена екстракция на фоликуларни единици или класическа екстракция на фоликуларни единици

Най-важната характеристика, която разграничава остриета със сапфирени накрайници от конвенционалните стоманени остриета, е, че първите имат гладка и твърда повърхност и не се износват лесно.

Също така, остриетата със сапфирени върхове, притежаващи повече антимикробни свойства от класическите стоманени остриета, значително намаляват риска от инфекции след трансплантацията на коса.

Благодарение на остротата на сапфира могат да бъдат постигнати по-успешни резултати от операцията, по-малко усложнения и много по-високо качество на прилагането на процедурата по присаждане на коса.

Сравнени със стоманените остриета, остротата на остриетата със сапфирени върхове позволява на лекаря да намали инжектирането на специална течност, която се използва за отделяне на кожата на скалпа, като така значително се намалява отокът след операцията.

Същевременно, разрезите, които се правят с остриета със сапфирени върхове, са по-малки по размер спрямо тези на класическите остриета със стоманен връх, така че следоперативното възстановяване на тъканите е видимо по-бързо.

Facebook
Instagram